Cottbus je prvi od osmih kvalifikacijskih svetovnih pokalov, ki ti “priskrbijo” vozovnico na POLETNE OLIMPIJSKE IGRE 2020 Tokio. Telovadci in telovadke bodo olimpijske točke lovili na tekmah v Cottbusu, Melbournu, Bakuju in Dohi. V tem vrstnem redu si sledi osem tekem, zadnja bo konec marca 2020 v Dohi. Olimpijske vozovnice bodo prejeli zmagovalci seštevkov na posamičnih orodjih.

PRVI KVALIFIKACIJSKI DAN

Po odlično opravljeni vaji na konju z ročaji in odličnih dveh skokih sta si prve finalne nastope zagotovila Sašo Bertoncelj in Teja Belak. Oba bosta v finalih po orodjih nastopila v soboto. Belakova je za svoja skoka prejela oceno 14,033, Tjaša Kysselef pa 13,783. Belakova je bila sedma, Kysselefova 10.

Sašo Bertoncelj, aktualni evropski podprvak, je z oceno 14,300 končal na šestem mestu in si zagotovil mesto med osmerico finalistov. Luka Kišek je z oceno 12,900 osvojil 25. mesto

DRUGI KVALIFIKACIJSKI DAN

svetovnega pokala v športni gimnastiki v nemškem Cottbusu za slovensko reprezentanco ni bil tako uspešen, kot je bil četrtkov prvi dan. Adela Šajn na gredi in parterju ter Teja Belak na gredi sta ostali brez finala.

Belakova je na gredi prejela oceno 11,766 in končala na 17. mestu. Šajnova je z oceno 10,233 osvojila 29. mesto. Šajnova je nastopila še na parterju, ocena 12,533 je zadoščala za 15. mesto.

“Ni bilo najbolj uspešno. Obe sta dobili nizki oceni. Slabo sta izvedli sestavi. Teja ni naredila vezavi, Adela je padla. Adelina ocena na parterju 12,533 je najvišja ocena zadnjih let na tem orodju. Nastop je bil dober, a ne dovolj za finale,” je današnja nastopa pokomentiral selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

2018-11-23/19:56
ke/ag
© STA 2018

FINALNI NASTOP

Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Teja Belak na preskoku bosta danes nastopila v finalu svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbusu. Preizkušnja v Nemčiji je toliko bolj pomembna, ker je prva od osmih kvalifikacijskih za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Obema se je nastop ponesrečil, saj sta oba naredila napako. Vozovnice za Tokio 2020 si bosta lahko pritelovadila v naslednjih 7ih tekmovanjih.

2018-11-24/00:30
ke/am