Naša najboljša telovadka Teja Belak se je, po vseh poškodbah in izpuščenih tekmah, zmagovalno vrnila nazaj na tekmovalni oder in se uvrstila v finale na preskoku ter gredi. Prav tako pa Tjaša Kysselef lahko, nizu uspešnih uvrstitev, doda še odlično uvrstitev v finale mnogoboja, finalni nastop na preskoku in rezerva na parterju!  Uspešen nastop mlade Lucije Hribar na bradlji, kjer si je pritelovadila finalni nastop, prav tako bo nastopila v ponedeljek v finalu mnogoboja. Trenerka Nataša Retelj pravi: “S tekmovanjem sem zadovoljna. Lucija je lepo tekmovala, a je žal naredila napako na parterju in padla. V športu se to dogaja!”

Selektor ženske športne gimnastike Andrej Mavric pravi: “Z nastopom smo zadovoljni, saj nam je uspelo večina stvari, ki smo si jih zamislili. Nesrečno se je izteklo le za Tjašo (Tjasa Kysselef), ki je na parterju končala na nehvaležnem 9. mestu. Adela (Adela Šajn) je svoje možnosti za finale zapravila, zaradi padca z gredi. Ampak z dvemi finalnimi nastopi na preskoku, enemu na bradlji in enemu na gredi smo lahko zelo zadovoljni.”

Lucija Hribar odlična 7 v finalu mnogoboja! “Razen prestopa na parterju je odtekmovala najlepše kar zna. Zbrala 50,450 kar ji do zdaj še ni uspelo in osvojila 7. mesto. Noro, res. Fuuuul sva veseli in komaj čakava treninge, da se še kaj nauči in mogoče kdaj pomeša štrene tudi kakim italijankam” je bila zadovoljna trenerka Natasa Retelj.
Finalni nastopi so našim telovadkam prinesli kar tri odličja, in sicer drugo mesto na preskoku je osvojila Tjaša Kysselef. Prav tako je Teja Belak na njenem paradnem orodju osvojila odličje in sicer bronaste barve, saj je prvi skok padla. Njena skoka na preskoku sta tako zahtevna, da ji je ena pika, katero sodnice odbijejo ob padcu z orodja, spremenila le barvo odličja in si je namesto žlahtne zlate medalje pritelovadila bronasto.
Največje presenečenje pa je mlada Lucija Hribar, ki je nastopila v finalnem nastopu na dvovišinski bradlji. Z odlično izvedbo vadbe je osvojila odlično tretje mesto. Njena trenerka Nataša Retelj je ostala brez besed: “Bravo Lucija Hribar 💜 Nimam besed. Samo nepopisno veselje, sreča in ponos!”