Slovenska telovadka je za predstavo na gredi prejela oceno 12,466 točke. Zmagala je domača telovadka Noemi Macra (13,200). “Danes sem pa res zelo zadovoljna, saj mi je tudi v finalu uspelo ponoviti res dobro sestavo iz kvalifikacij. Šlo mi je brez večjih in tudi manjših napak, le izhodiščna ocena je bila glede na včeraj pol točke nižja, čeprav sem vajo in vse načrtovane prvine opravila. Trener se je sicer pritožil na oceno, a tako in tako same uvrstitve pritožba ne bi spremenila,” je po nastopu dejala 25-letna Belakova.

Zdaj ima pred očmi le še največji cilj sezone, svetovno prvenstvo, ki ga, kot pravi, težko čaka že vse leto. Prvenstvo v Stuttgartu bo namreč največje kvalifikacijsko sito za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu in tudi zaradi tega bo Belakova tekmovala v mnogoboju. Za zdaj je edina med četverico slovenskih telovadk – poleg Belakove so v igri za nastop na SP-ju še Tjaša Kysselef, Adela Šajn in Lucija Hribar –, ki ima nastop v Nemčiji že zagotovljen, v Stuttgart pa bo odpotovala trojica slovenskih telovadk.

“Morda mi je zato res nekoliko lažje kot ostalim puncam, saj odpade pritisk in vprašanje, ali bom sploh šla na prvenstvo. Zdaj moram kar malo pozabiti na te uspehe na svetovnih pokalih in se popolnoma posvetiti pripravam na prvenstvo, kjer bom zaradi olimpijskih kvalifikacij tekmovala na vseh štirih orodjih,” je dodala Ljubljančanka.

Prvi dan finalov druge postojanke svetovnega pokala po poletnem premoru je Belakova na preskoku po nesrečni igri stotink osvojila drugo mesto. Belakova se tako z uvodnih dveh postojank svetovnega pokala v jesenskem delu sezone vrača domov s kar štirimi odličji. Potem ko je v Mersinu zmagala na preskoku in bila druga na gredi, je v Sombotelu na obeh orodjih osvojila srebro.

V soboto je poleg Belakove na stopničkah stal tudi Sašo Bertoncelj, ki je bil na konju z ročaji tretji. Slovenski uspeh sta dopolnila Rok Klavora s četrtim in Luka Terbovšek s sedmim mestom na parterju. Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna. Tekme v Parizu se bo iz slovenskega tabora udeležil le Bertoncelj.

Vir: https://www.rtvslo.si/kljucne-besede?q=teja-belak&group=13&per_page=10&type=3&sort=1&a=1&page=1