Najboljša slovenska telovadka Teja Belak, ki si je na svetovnem pokalu v Cottbusu, na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre 2020, s tretjim dosežkom kvalifikacij pritelovadila finale preskoka, je danes nastopila še bolje. Prvi skok ji je izjemno lepo uspel (14,233 točke), prav tako drugi (14,200) in s povprečjem 14,216 je zasedla drugo mesto.

Belakovi je prvi skok izjemno lepo uspel (14,233 točke), čeprav je izgubila desetinko točke zaradi prestopa, prav tako drugi (14,200) in s povprečjem 14,216 je zaostala le za kitajsko tekmico.

“V bistvu sem dosegla več, kot sem pričakovala. Res sta mi danes uspela dva zelo dobra skoka, zelo sem vesela tega uspeha,” je po nastopu povedala Ljubljančanka, ki pred odhodom v Nemčijo ni bila povsem prepričana o svoji pripravljenosti, saj ji je, kot je dejala, po spodrsljaju na svetovnem prvenstvu vse malo “padlo dol”.

Čeprav se ni posebej pripravljala na to tekmo, je nastope tako v kvalifikacijah kot finalu oddelala zelo zanesljivo. Pred tekmo je dejala, da trenutno ne vidi cilja, saj se ji zdijo olimpijske igre predaleč, je po današnjih stopničkah priznala, da so se apetiti vseeno povečali.

“Res je, pred to tekmo se mi je zdel boj za olimpijsko vozovnico misija nemogoče, zdaj pa se mi zdi olimpijski nastop vseeno malo bolj mogoč. Najprej si bom vzela nekaj oddiha, nato dobro premislila, si zastavila cilje, preden se bom lotila nove sezone,” je še dejala Belakova, ki se s partnerjem, nekdanjim reprezentantom Žigo Šilcem v začetku decembra odpravlja na Bali.

Finale preskoka je dobila 16-letna Kitajka Linmin Yu (14,649), tretje mesto je zasedla srebrna z letošnjih vseameriških iger, Kubanka Yesenia Ferrera (14,199).

 

Vir: @sportal

https://siol.net/sportal/drugi-sporti/teja-belak-512579?fbclid=IwAR2YTh1OC49PjHZtjwGhmvwzTqb7mF91OUMw2mDMrx0Gou5lMNxsLGH-DKM

 

Gimnastično društvo ZELENA JAMA

www.gimzj-drustvo.si

info@gimzj-drustvo.si

070 796 207