“Kvalifikacije so bile za nas zelo uspešne. Za finale je bila potrebna popolna izvedba. Teji je to uspelo na preskoku, Adeli pa na gredi, zato sta se zasluženo uvrstili v finale.” je povedal Andrej Mavrič, selektror reprezentace ženske športne gimnastike.

Udeležba telovadk in telovadcev na svetovnem pokalu v Dohi je zelo veliko, saj bo Doha letošnja gostiteljica svetovnega prvenstva v športni gimnastiki. Tako s ponosom sporočamo, da naše telovadke uspešno nadaljujejo sezono, saj so finalne uvrstitve v takšni konkurenci velik uspeh. 

Adela Šajn, olimpijka iz Pekinga 2008, se je po brezhibni vaji uvrstila v finale z odličnim 7. mestom. Tekmovala je v konkureci kar 39 telovadk, kar lahko štejemo za izjemen uspeh.
Prav tako se je, na 1. dan kvalifikacij, uspelo uvrstiti v finale Teji Belak, olimpijka iz Ria 2016, ki je uspešno opravila oba skoka. Teja Belak je v kvalifikacijah prehitela evropsko prvakinjo in telovadko, ki je bila tretja na evropskem prvenstvu. 

Žal, dobitnici zlate medalje v Melbournu in dobitnici bronaste medalje v Bakuju, Tajši Kysselef se je prvi skok ponesrečil in je doskočila v preval naprej. Drugi skok je odlično doskočila, vendar je bilo premalo za finalni nastop. Osvojila je 10. mesto, in sicer je druga rezerva.

Lucija Hribar, mlada debitanka, ki odlično zastopa barve slovenske gimnastike, je naredila izjemno vajo na dvovišinski bradlji in osvojila, v izjemni konkurenci, odlično 10. mesto. Njena trenerka, Nataša Retelj, je z njenim nastopom zadovoljna.