BAKU 2019 – po tekmovanju
 
Neža Erpič, naša najboljša mladinka, je danes, sredo, 24. 7., tekmovala na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Žal, le padec na preskoku “vrže” manjšo senco na odličen nastop mlade telovadke. Čestitke Neži za odlično izvedbo parterne vaje, prav tako vaje na dvovišinski bradlji.
Zdaj pa, skupaj s trenerjem @Andrej Mavric, novim zmagam naproti!
___________________________________________________________________________________________________________________

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Udeležila se ga bo tudi naša najboljša mladinka, 14- letna Neža Erpič, in sicer nastopila bo v mnogoboju.

“Neža je odlično pripravljena in  komaj čaka na nastop. Verjamemo, da ji bodo zastavljeni cilji uspeli!” je optimističen trener Andrej Mavrič.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.
Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

Kraj: Baku, Azerbajdžan

Neža Erpič, naša najboljša mladinka, je danes tekmovala na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Žal, le padec na preskoku “vrže” manjšo senco na odličen nastop mlade telovadke. Čestitke Neži za odlično izvedbo parterne vaje, prav tako vaje na dvovišinski bradlji.
Zdaj pa, skupaj s trenerjem @Andrej Mavric, novim zmagam naproti!

Čas: 21. – 27.7.2019
Udeležba:                                         
Število športov: 
10
(atletika, košarka, cestno kolesarstvo, športna gimnastika, rokoborba, rokomet, judo, plavanje,  tenis, odbojka)        
Spletna stran iger: eyof.org/2019-summer-baku/

SKUPAJ ZMOREMO VEČ!

SKUPAJ ZMOREMO VSE!

VZAGAJAMO LJUDI!

vir: https://www.olympic.si/dogodek/137