V Kopru se je zbrala gimnastična elita ženske in moške športne gimnastike. Slovenska ekipa tako v ženski kot moški športni gimnastiki je bila zelo uspešna. Zbralo sej je mnogo svetovno znanih telovadk in telovadcev v sončnem Kopru. Naštejmo le nekaj: STEINGRUBER Giulia, GOLGOTA Denisa, MOKOSOVA Barbora, VAN GERNER Celine, BOECZOEGO Dorina, SHATILOV Alexander, SUGINO Takaaki, MEDVEDEV Andrey, ZONDERLAND Epke.

Telovadka Tjaša Kysselef je bila uspešna tako na preskoku, ko je osvojila odlično bronasto medaljo (3. mesto) in parterju, ko je bila 5. Prav tako je pri moških bil odličen na konju z ročajem Sašo Bertoncelj, ko mu je uspelo osvojiti 3. mesto.
Finalni nastop na dvovišinski bradlji pa je bil veliko presenečenje za odlično mlado telovadko Lucijo Hribar in njeno trenerko Natašo Retelj. Romunska telovadka se je med ogrevanjem tik pred finalnim nastopom poškodovala, tako je Lucija Hribar, kot 1. rezerva, skoraj neogreta nastopila v finalu. Zal, pri prehodu z zg.lestvine na spodnjo je padla! Če padca ne bi bilo bi imela odlično priložnost za zmagovalni oder! Bila je odlicna 7. na dvovišinski bradlji! 
Slovenske telovadke so si pritelovadile odlične rezultate:
3. mesto na preskoku Tjasa Kysselef 
5. mesto na parterju Tjaša Kysselef
7. mesto na bradlji Lucija Hribar
10. mesto na gredi Adela Šajn
11. mesto na parterju Lucija Hribar
14. mesto na gredi Tjaša Kysselef
19. mesto na parterju Judita Zabukovec (izven konkurence)
Cestitke trenerju Gimnastičnega društva Zelena jama Andreju Mavriču, trenerki Nataši Retelj, mednarodnim sodnicam Mojci Mavrič in Viki Pušnik
Odlično strokovno delo in nastop vseh telovadk! Čestitke in bravo GD ZJ team! 

www.gimzj-drustvo.si
070 796 207
info@gimzj-drustvo.si