Varna – Na prvi tekmi jesenskega dela sezone v športni gimnastiki v bolgarski Varni so slovenske telovadke pritelovadile do petih finalov.

Med osmerico so v današnjih kvalifikacijah končale Teja Belak na preskoku, Tjaša Kysslef na parterju ter Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in parterju.
Belakova ima šesto oceno, Kysselefova s sedmo, mlada Hribarjeva pa se je v finale na svetovnih pokalih uvrstila prvič v karieri. Na bradlji je bila peta, na parterju pa osma. Belakova ter Adela Šajn sta nastopili na gredi, obe sta po padcih z orodja končali izven osmerice finalistk.
»Rezultatsko sem kar zadovoljen. Lucija je naredila svoji sestavi super, brez napake in to dvakrat. Tudi s predstavo Tjaše sem zadovoljen. Adela in Teja sta na gredi telovadili slabše. Brez padca bi bili v finalu,« je ocenil nastope ženskega dela reprezentance selektor Andrej Mavrič.

Telovadce v Varni v soboto in nedeljo čakajo finali po orodjih. V soboto najprej finalni nastop čaka Klavoro na parterju, zatem še Belakovo na preskoku in Hribarjevo na bradlji. V nedeljo bosta na parterju telovadili Kysselefova in Hribarjeva.